Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Donație către Complexul rezidențial pentru persoane vârstnice – Hârja

În data de 4 noiembrie 2021, Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău și Asociația „Treime de Arhierei” din Protopoiatul Bacău, prin intermediul Pr. paroh Aurel Cîrlan, au donat Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” produse de igienă pentru vârstnici (scutece), un cadru de mers, un scaun pentru nevoi fiziologice cu rotile, dar și medicamente necesare rezidenților.

Această acțiune face parte din proiectul filantropic eparhial ,,Hristos – lauda bătrâneților mele”, desfășurat în Protoieria Bacău cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Așezământul filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja, coordonat de către părintele Ilarion Mâță, a fost înființat în aul 2012 ca organizație nonprofit, care își desfășoară activitatea în cadrul a doisprezece centre sociale.

Serviciile sociale oferite de Asociaţia „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare– Hârja”, reprezintă ansamblul complex de măsuri şi acţiuni realizate pentru a răspunde nevoilor sociale şi medicale individuale, familiale sau de grup, în vederea prevenirii şi depăşirii unor situații de dificultate, vulnerabilitate sau dependenţă pentru prezervarea autonomiei şi protecţiei persoanei, pentru prevenirea marginalizării şi excluziunii sociale, pentru promovarea incluziunii sociale şi în scopul creşterii calităţii vieţii.

(Diana-Elena Ursache – asistent social la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău)