Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

La „Sărbătoarea Luminii”, Trisaghion pentru cei adormiţi săvârşit în Biserica „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Duminică, 21 noiembrie 2021, în cadrul Sfintei Liturghii săvârşite cu prilejul Praznicului Intrării Maicii Domnului în Biserică, sărbătoare cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia sau „Sărbătoarea Luminii”, preoţii şi credincioşii Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău au înălţat rugăciuni pentru odihna şi iertarea păcatelor celor care au plecat în veşnicie.

„Sărbătoarea Luminii” ne aminteşte faptul că Fecioara Maria, în vâstă de trei ani, a fost dusă de părinții săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim. Aici, ceată de fecioare au întâmpinat-o cu făclii aprinse, însoţind-o până la treptele templului, fiind primită solemn de comunitatea condusă de preotul Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul.

Continuând tradiţia anilor precedenţi, părintele paroh Aurel Cîrlan, împreună cu preoţii slujitori Marian Gliga şi Flavius-Mihai Balaban, înconjuraţi de copilaşi cu făclii în mâini, au înălţăt rugăciuni pentru cei plecaţi în lumea veşniciei.

Această slujbă de pomenire pentru cei adormiţi întru nădejdea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos se numără între activităţile „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor” declarat pentru 2021, în Patriarhia Română.

La acest Trisaghion nu au fost uitaţi nici eroii neamului, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și din toate locurile care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori pentru întregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român.