Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Aspecte ale unui stil de viaţă sănătos dezbătute în cadrul Centrului de Socializare Vârstnici al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău este una dintre parohiile Protoieriei Bacău care desfăşoară activități pentru vârstnici, anul acesta numărându-se între cele nouă unităţi de cult care au primit distincție de merit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru efortul depus și grija de a forma un grup de persoane vârstnice și de a fi mereu în legătură cu ele prin intermediul diferitelor programe desfășurate. Începând de anul acesta toate activităţile care implică persoanele vârstice au fost grupate într-un proiect propriu al Protoieriei Bacău, cu derulare continuă, fiind intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”.

Joi, 7 octombrie 2021, în cadrul întâlnirii săptămânale, seniorii Centrului de Socializare Vârstnici al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău, sub îndrumarea părintelui paroh Aurel Cîrlan, au analizat diferite aspecte ale unui stil de viaţă sănătos, plecând de la premisa că omul este o fiinţă biologică, spirituală, psihologică (emoţională), socială şi culturală.

Pentru ca persoana să funcţioneze în mod optim, să aibă randament şi performanţă în obiectivele pe care şi le propune să le îndeplinească, trebuie să existe un echilibru între toate aceste aspecte sau sfere ale esistenţei sale. Primul pas este acela al ieșirii din starea de confort și din zona fricii, spre o zonă de creştere, de stabilire a noi scopuri, de găsire a activităţilor cu sens, una dintre acestea fiind mersul la biserică, care oferă sufletului omului o dinamică spre cunoaștere, spre credință, aducând în acelaşi timp o creştere a încrederii în sine.

Prin această întâlnire s-a dovedit încă o dată importanța Centrului de socializare în dinamizarea activității misionare a parohiei, conștientizând deopotrivă rolul terapiei spirituale în viața vârstnicilor.

(Pr. Mihai-Flavius Balaban)