Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Cercul de șah al parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău în concurs la Moinești

Cercul de șah „Gambit” al parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău a onorat invitația de a participa la Concursul de șah desfășurat în data de 10 septembrie 2022, cu ocazia Manifestărilor Culturale „Zilele Municipiului Moinești”. Acest concurs a fost organizat de Primăria și Clubul Sportiv Municipal din Moinești în parteneriat cu Proiectul Național „Șah în Școală” al Liceului Teoretic „Spiru Haret” și a reunit 93 de jucători din întregul județ Bacău care s-au confruntat în cadrul a trei secțiuni (U 08 + U 10/ U 12 + U 14/ U 18 + seniori).

Clubul nostru a fost reprezentat de:

  • Aniței George-Manuel
  • Grigoraș Tudor-Octavian
  • Olariu Rareș-Gabriel
  • Pipa Ruxandra-Maria

După disputarea partidelor pe durata celor 5 runde în sistem elvețian, șah rapid (15 min/ jucător/ partidă), au fost desemnați câstigătorii fiecărei categorii de vârstă, atât la feminin, cât și la masculin, conform clasamentelor comune.

Din partea organizatorilor, sportivii participanți au primit diplome, cupe și medalii, iar din partea proiectului național „Șah în școală”, toți elevii au primit manuale de șah pentru anul I și II de studiu, iar cei clasați pe podium, precum și cei mai tineri jucători au beneficiat suplimentar de alte premii în obiecte (seturi de șah și sepci personalizate).

Părinții sportivilor noștri au avut inițiativa de a imprima pe tricouri și șepci albe logo-ul cercului de șah creat de Pipa Ruxandra-Maria, membră a cercului și participantă la acest concurs.

Având experiența acumulată din concursul anterior, elevii noștri nu au repetat greșelile și, chiar dacă nu au urcat pe podiumul de premiere, au obținut rezultate bune pentru etapa de pregătire în care se află.

După terminarea festivității de premiere, înainte de a porni înapoi spre casă, echipa noastră a vizitat Parcul din Moinești. Deplasarea sportivilor la Moinești a fost asigurată de tatăl lui Grigoraș Tudor-Octavian. Tot domnul Grigoraș senior este cel care a realizat fotografiile.

Felicitari tuturor participanților și organizatorilor!

(Daniel M.)