Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

„Praxis şi Theosis” în activităţile Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

În cadrul Concursului Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”, la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” Bacău, sub îndrumarea părintelui paroh Aurel Cîrlan şi a preoţilor slujitori Marian Gliga şi Mihai-Flavius Balaban, au avut loc noi activităţi catehetice şi de creaţie la care au participat copiii Grupului Catehetic „Buna Vestire”, dar şi elevii claselor Pregătitoare D şi a IV-a C din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Drăgan” Bacău.

Sâmbătă, 26 februarie 2022, membrii Grupului Catehetic au realizat felicitări şi mărțișoare, în cadrul atelierului de creație coordonat de către doamnele Andreea Brehoi, Ştefana Bosoancă şi Diana-Elena Ursache, marcând astfel începutul primăverii și pregătind ziua dedicată mamelor și tuturor femeilor.

O parte din creaţiile copiilor au fost expuse spre vânzare la pangarul bisericii, iar altele urmează a fi dăruite cu prilejul proiectului parohial „Inimă de mamă”. Întâlnirea a îmbinat rugăciunea și creația, întărind comunicarea dintre tineri, valorificând creativitatea și aptitudinile artistice ale copiilor.

Momentele de rugăciune şi creaţie au fost întregite de activitatea desfăşurată în Biserică, luni, 28 februarie, cu prilejul prăznuirii Sf. Cuvios Ioan Casian. La sfârşitul Sfintei Liturghii, elevii clasei Pregătitoare D, însoţiţi de doamna Prof. Costea Delia şi elevii clasei a IV-a C, însoţiţi de doamna Prof. Bostan Mihaela, au venit împreună cu doamna Prof. de religie Cîrlan Mirela-Nela pentru a participa la un moment de rugăciune.

Copiii, care au venit purtând în mâini icoane pictate de ei, o parte dintre ele reprezentând pe Sf. Ioan Casian, au primit din partea preoţilor icoane cu acest sfânt, dar şi cu sfinţii isihaşti comemoraţi anul acesta în Patriarhia Română.

Cu acest prilej, au aflat mai multe detalii despre viaţa acestui român cu viaţă aleasă, petrecută în rugăciune şi închinată lui Dumnezeu, născut în Dobrogea, numită pe atunci Sciţia Mică. Micii creştini au participat la rugăciunile de sfinţire a icoanelor şi au înălţat rugăciuni pentru pacea în lume şi pentru încetarea războiului din Ucraina.