Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Proiecte sociale eparhiale desfăşurate în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău şi Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău au dorit să aducă şi anul acesta o rază de bucurie şi speranţă pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Bacău, desfăşurând două dintre proiectele eparhiale importante, „Fii dar din Darul lui Dumnezeu!” şi „În temniţă am fost şi aţi venit la Mine”.

În urma corespondenţei pe care Parohia „Sf. Trei Ierahi” a avut-o cu Penitenciarul Bacău prin intermediul părintelui Daniel Maşala, slujitor al Capelei „Izvorul Tămăduirii”, părintele paroh Aurel Cîrlan, împreună cu preoţii slujitori Mihai-Flavius Balaban şi Marian Gliga au fost rugaţi să sprijine 35 de persoane private de libertate „necăutate” (uitate de famile sau prieteni).

O nevoie stringentă pentru aceste persoane a fost câte o pereche de ghete sau cizme de iarnă, călduroase şi impermeabile, pentru ca aceştia să poată ieşi la muncă chiar şi pe zăpadă, pentru a se reabilita. În acest sens, a fost iniţiată o colectă de bani, fiind finalizată în ziua de duminică, 13 decembrie 2020, după care, au fost achiziţionate un număr de 35 de perechi de ghete noi. Ca urmare a răspunsului milostiv al unor oameni darnici, miercuri, 16 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, preoţii slujitori ai Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” au dus la bun sfârşit această iniţiativă.

Cu acest prilej a fost transmis şi persoanelor private de libertate mesajul sfânt al Sărbătorii Naşterii Domnului, bucuria de a dărui unită cu chemarea şi îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit; gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine” (Matei 25, 34-36).