Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Darurile Sfântului Nicolae – raze de lumină ale bunătăţii şi bucuriei

Sfântul Ierarh-filantrop Nicolae, model al dăruirii şi călăuzitor al sufletelor spre lumina marii sărbători a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, a fost sărbătorit în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău prin fapte de milostenie. Milostenia materială este, în această perioadă, mai mult decât necesară pentru numeroase categorii de oameni, aflați în pragul sărăciei din cauza stării prelungite de criză socială şi economică.

Modelul dăruirii din Postul Naşterii Domnului pornește de la Sfântul Ierarh Nicolae, Moșul cel milostiv, și merge până la Moș Crăciun cel darnic şi bun, simbol al iubirii lui Dumnezeu-Tatăl, Care Îl dăruieşte lumii pe Fiul Său Cel Unul-Născut spre a mântui lumea din păcat şi moarte.

La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită dumincă, 6 decembrie, în ziua prăznuirii Sf. Ierarh Nicolae, frumoasele colinde au început să reverse în inimile credincioşilor pacea, bucuria și iubirea Preasfintei Treimi. La această sărbătoare, impregnată de lumina credinţei şi a faptelor bune, au fost împărţite daruri de fructe şi iconiţe pentru toţi participanţii la slujbă. Păstrând tradiţia anilor precedenţi, tot în acestă zi, una dintre familiile cu venituri modeste din Parohie a primit daruri de hăinuţe şi alimente din partea Bisericii.