Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Parohia „Sf. Trei Ierarhi” și Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău au venit în sprijinul Așezământului social-filantropic de la Hârja

Vineri, 23 noiembrie 2018, Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Asociaţia „Treime de Arhierei” din Bacău a finalizat o colectă de bani şi produse alimentare (mere, făină, zahăr, ulei, orez, fasole, etc.) iniţiată la începutul Postului Naşterii Domnului, venind astfel în sprijinul persoanelor vârstnice şi a copiilor aflaţi în grija Așezământului social-filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja, coordnat de către părintele Ilarion Mâţă.

Aceast proiect filantropic intitulat „Fii dar din Darul lui Dumnezeu” răspunde la îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, prin lansarea proiectului eparhial destinat sprijinirii celor 105 vârstnici instituţionalizaţi în cadrul Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice, a celor 20 de copii din Centrul de zi şi a celor 20 de persoane vârstnice îngrijite la domiciliu, aflate în grija Bisericii prin intermediul Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja.
Întrucât Praznicul Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos este o sărbătoare a comuniunii, a speranţei, a bucuriei şi a cadourilor, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău, continuă şi anul acesta, cu sprijinul Asociaţiei „Treime de Arhierei”, proiectul iniţiat anii precedenţi, „Să fii mai bun de Crăciun!”. De aceea, alte daruri constând în fructe, alimente şi dulciuri, au mers şi vor merge către copiii din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec” din Roman.
Părintele paroh Aurel Cîrlan, împreună cu preoţii slujitori Marian Gliga şi Flavius Balaban mulţumesc tuturor celor care s-au implicat cu atâta dăruire în aceste proiecte caritabile, „dând dovadă de Milostenie creştină ce izvorăşte din iubirea de Dumnezeu şi de aproapele, arătată prin ajutorarea materială şi morală a semenilor aflaţi în nevoie, făcându-se mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu în lume”.