Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Preoţii parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău prezenţi la hramul schitului Sf. Olga din Izvorul Berheciului

Miercuri, 11 iulie 2018, în ziua de prăznuire a Sfintei Olga, împărăteasa Rusiei, schitul băcăuan situat în „Poiana Maicii Domnului” din Izvorul Berheciului, aşa cum a fost denumit acest loc mirific de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, şi-a sărbătorit ocrotitoarea.

Așezământul monahal cu hramurile Sfânta Olga, Împărăteasa Rusiei şi Sfântul Daniil Sihastru din localitatea Izvorul Berheciului, judeţul Bacău, a fost înființat în anul 2009, odată cu stabilirea în acest „colţ de rai” a maicii Modesta Bujor şi cu ridicarea unui mic paraclis, inițial metoc al Mănăstirii „Buna Vestire” din Tisa Silvestri. Din anul 2011, au fost demarate lucrări de construcție a unui lăcaș de cult din lemn, sfinţit la data de 20 septembrie 2012. Din iulie 2014, metocul de la Izvorul Berheciului a primit cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, titulatura de schit.

Preoţii, diaconii şi credincioşii prezenţi la hramul acestui schit condus de către schimonahia Modesta Bujor, au avut bucuria de a participa la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârşită de către Preasfinţitul Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a ținut un cuvânt de învățătură în care a prezentat viața bineplăcută lui Dumnezeu a Sfintei Împărătese Olga, „ajungând să fie numărată nu numai între împărătesele pământeşti, ci şi între împărătesele cereşti”, îndemnând pe cei prezenţi să-i urmeze exemplul de credinţă şi de viaţă duhovnicească pe care Sfânta Împărăteasă a petrecut pe pământ, „slăvind pe Dumnezeu mai ales în Biserică, după ce a primit Taina Sfântului Botez”.