Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Parohia ”Sf. Trei Ierarhi” în rugăciune pe ”Meteora” Bacăului

În fiecare vineri din această perioadă a Postului Mare, la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului se săvârșește slujba Sfântului Maslu, la care participă alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, preoți din cuprinsul eparhiei, precum și numeroși credincioși.

În seara zilei de vineri, 2 martie, pe ”Meteora” Bacăului au urcat băcăuani din parohiile ”Sf. Nicolae”, ”Sf. Gheorghe„ și ”Sf. Trei Ierarhi”, precum și pelerini din zona Văii Budului, care s-au rugat împreună cu chiriarhul locului. Solemnitatea slujbei a fost încununată de rugăciunile specifice acestei perioade pe care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim le-a rostit la sfârșitul slujbei. În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul a evidențiat credința băcăuanilor și dorința de a-și schimba viața în perioada premergătoare sărbătorii Învierii Domnului. ”Văd o grijă deosebită față de perioada aceasta a Postului, trăit într-o dimensiune spirituală deosebită. Și preoții și credincioșii și-au schimbat atitudinea, organizează întâlniri duhovnicești, așa încât programul lor să se adapteze după nevoile sufletești ale fiecăruia. La Bacău există această efervescență spirituală care presupune o reînnoire a credinței și sufletelor noastre”, a menționat IPS Părinte Ioachim. Totodată, chiriarhul le-a mulțumit tuturor celor care au ales să se roage la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” în cea de-a doua vineri din Postul Mare. ”Dumnezeu, dacă menținem permanent legătură cu El, ne trimite ceea ce avem nevoie pentru creșterea noastră duhovnicească. Activitățile noastre sunt presărate cu neîmpliniri, căderi și piedici, pe care le pune vrăjmașul în drumul nostru, cu scopul de a ne deturna de la calea mântuirii, pe care dorim să mergem. Dar prin rugăciune, prin post, prin împlinirea cuvântului lui Dumnezeu vom reuși să răzbatem prin toate acestea. Vă mulțumim că ați venit și în această seară de vineri, cu parohiile care au organizat această comuniune de rugăciune. Ați adăugat o cărămidă vie la edificiul spiritual al înnoirii voastre în duhul lui Dumnezeu, conform planului Lui, pe care ni l-a lăsat să-l împlinim în această lume. Vă mulțumesc că sunteți receptivi la toate proiectele Bisericii noastre, prin preoții angajați alături de frățiile voastre, la mersul către Împărăția lui Dumnezeu. Să vă dea Dumnezeu sănătate, pace și împliniri”, a mai spus ierarhul. În încheierea cuvântului său, ierarhul a invitat băcăuanii să participe la Marșul pentru Viață, care va avea loc la Bacău sâmbătă, 24 martie, și care va da prilejul de a arăta în mod civilizat susținerea pentru valorile pro-viață și familia tradițională. La rândul său, preotul protopop Costică Busuioc a mulțumit Înaltpreasfinției Sale care, deși a avut o perioadă presărată cu numeroase activități, a venit să se roage la mănăstirea de la Valea Budului, arătând încă o dată grija purtată clerului și credincioșilor din Protopopiatul Bacău și nu numai.

La final, prin grija maicii starețe stavrofora Magdalena Budeanu, la ieșirea din sfântul locaș, fiecărui pelerin i-a fost oferită o cană de ceai cald. (pr. Constantin Gherasim)