Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Concert caritabil de Ziua internațională a femeii

Ziua de 8 martie a fost prilej pentru cei care au trecut prin Complexul comercial Arena Mall din Bacău să se bucure de un Concert caritabil dedicat celei mai dragi ființe: mama.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Protopopiatul Bacău și Parohia „Sfinții Trei Ierarhi”, Bacău, au organizat cea de-a doua ediție a Concertului „Inimă de mamă”, cu prilejul Zilei Internaționale a femeii.

La acest eveniment și-au adus concursul tinere talente ce și-au exprimat prin cânt, dans, emoție și trăire, cele mai alese sentimente de prețuire pentru mamă.

Pentru început, copiii pregătiți în cadrul Fundației Teatrale „Neghiniță” din Bacău, sub coordonarea d-nei prof. Mariana Tănase au încântat publicul cu vocile pline de candoare și sensibilitate.

A urmat un moment liric asigurat de către Daria Ignat, elevă în clasa a III-a la Școala Gimnazială „Al. I Cuza”, Bacău, care a rostit poemul „Inimă de mamă”, alcătuit de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim.

Programul a continuat cu un repertoriu de cântece interpretate cu multă expresivitate și dăruire de către elevi ai Școlii gimnaziale „Mihai Drăgan”, Bacău, care, având ca pasiune muzica, au constituit, sub coordonarea d-lui prof. Mugur Neuman, un  grupul vocal în cadrul Centrului Social-cultural „Sfinții Martiri Brâncoveni”, de la Parohia „Sfinți Trei Ierarhi”, Bacău.

Au prezentat, apoi, un bogat program de muzică ușoară, populară și dansuri tradiționale, elevii Școlii Populare de Arte și Meserii din Bacău.

Astfel, sub coordonarea d-rei Ana Maria Mac a fost prezentat un scurt program de muzică ușoară românească, urmat de grupurile de copii și tineri Boboceii, Floricelele și Flăcăii, care sub atenta grijă a doamnei cântului popular românesc din ținuturile Bacăului, Maria Șalaru, au dat glas unor piese de factură populară ce au bucurat sufletele celor prezenți.

Publicul prezent a apreciat cu aplauze fiecare evoluție, recunoscând astfel efortul, munca și dăruirea fiecărui copilaș sau tânăr care a cântat sau dansat, precum și a formatorilor lor.

Evenimentul cultural s-a încheiat cu a două cunoscute melodii: „A venit aseară mama” și „Tare necăjită ai fost, mamă” în interpretarea părintelui Ciprian Ioan Ignat și respectiv arhidiacon Ioan-Nelu Ciobanu.

Cei prezenți au putut admira și expoziția de picturi, icoană pe lemn și sticlă, realizate de către elevii Școlii Populare de Arte și Meserii sub îndrumarea profesorilor: Carmen Voisei, Ioan Măric și Nicușor Marius Vacaru, amenajată pe unul din culoarele complexului comercial „Arena Mall”, în dreptul Capelei ortodoxe „Sf. Andrei”.

La final, Părintele Costică Busuioc, Protopop al Protoieriei Bacău, a transmis mesajul de binecuvântare și de considerație adresat de către ierarhul Romanului și Bacăului celor care s-au implicat în organizarea evenimentului și celor omagiate astăzi, precum și d-lui Ovidiu Budeanu, managerul Centrului comercial „Arena Mall”, Bacău, care a oferit cu generozitate spațiul în care s-a derulat concertul.

Părinții Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi”: pr. Aurel Cârlan, pr. Flavius Mihai Balaban și pr. Marian Gliga au oferit domnișoarelor și doamnelor prezente flori, un pliant cu poemul „Inimă de mamă” alcătuit de IPS Arhiepiscop Ioachim și foaia parohială „Cuvânt ortodox”.

Fondurile strânse în cadrul acestui concert caritabil vor fi utilizate pentru a oferi un sprijin mamelor și nou- născuților din cadrul Secției de Maternitate a Spitalului Județean Bacău, precum și femeilor private de libertate din Penitenciarul Bacău. (Mioara IGNAT)

[Best_Wordpress_Gallery id=”19″ gal_title=”Concert caritabil de Ziua internațională a femeii”]