Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

„Ziua de șah” la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău

Cercul de șah „Gambit” al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău a organizat „Ziua de șah” în ziua de marţi, 25 Octombrie 2022. Părintele Mihai-Flavius Balaban a participat la deschiderea „zilei”, a rostit împreună cu cei 11 copii prezenți rugăciunea „Tatăl nostru”, a dat binecuvântare acțiunii și a urat succes sportivilor.

Concursul s-a desfășurat în sistem elvețian, 6 runde cu 12 minute timp de gândire pentru fiecare jucător pe partidă. Acesta este primul concurs la care participă copiii din ambele grupe ale Cercului (începătorii, pe care îi numim „Pioni” și intermediarii, pe care îi numim „Căluți”).

În pauza dintre rundele 3 și 4, părintele Mihai-Flavius a oferit fiecărui sportiv câte o prescură. Runda 4 a debutat cu forțe proaspete.

Așa cum se obișmuiește în șah, la final a fost întocmit clasamentul pe două grupe de vârstă. Rezultatele sunt următoarele:

Grupa U13:

1. Aniței George-Manuel – 6 puncte

2. Benchea Cristian-Ștefan – 4,5 puncte

3. Ionescu Timotei – 3,5 puncte

4. Olariu Rareș-Gabriel – 3 puncte

5. Grigoraș Tudor-Octavian – 3 puncte

6. Pipa Ruxandra-Maria – 3 puncte

Grupa U11:

1. Ionescu Ilie – 4 puncte

2. Ionescu Elisabeta 3 puncte

3. Barcan Ștefan – 2 puncte

4. Săulea Lorena-Elena – 2 puncte

5. Asaftei Ioana-Maria – 2 puncte

Crearea perechilor de jucători și realizarea clasamentelor a fost făcută cu ajutorul calculatorului de un program destinat turneelor de șah. În caz de egalitate de puncte, ierarhia a fost stabilită pe baza a cinci criterii care țin seama în primul rând de rezultatele obținute de adversarii jucătorilor respectivi.

Astfel, s-a ajuns la momentul așteptat de toți sportivii: premierea. Toți cei participanți au primit ciocolată.

Din cauza unei nesincronizări, diplomele nu au ajuns în timp util la părintele paroh pentru a fi semnate și de aceea, sportivii vor intra in posesia lor la antrenamentele următoare.

Astfel de activități necesită implicare umană și materială; voluntar s-a oferit și a fost de un real ajutor, fostul elev al școlii gimnaziale Mihai Drăgan – Sergiu Pipa. Mulțumim Sergiu și te așteptăm și la următoarele noastre acțiuni!

Mulțumim tipografiei Repa Label din Bacău pentru că ne-a tipărit gratis diplomele și a oferit tuturor copiilor câte o sacoșă, pe care ar putea să o folosească și la transportul setului de șah la antrenamente. Nu în ultimul rând, îi mulțumim domnului Gabriel Suciu, arbitru de șah din Moinești, pentru ajutorul logistic pe care ni l-a acordat în organiarea acestui turneu de șah.

(Daniel M)