Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Procesiune „pentru viaţă” în Duminica Sfintei Cruci

În Duminica a III-a din Post (a Sfintei Cruci), Parohia „Sf. Trei Ierarhi” în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” şi Asociaţia „Treime de Arhierei” din Bacău au organizat o procesiune care se numără între activităţile desfăşurate în calendarul „Lunii pentru Viață”.

Această manifestare face parte din proiectul ,,Educație pentru viață”, desfăşurat de către Sectorul Social-Filantropic și Misionar, prin Departamentul Pro-Vita al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, completând şirul evenimentelor desfăşurate, sâmbătă, 26 martie, când a avut loc a XII-a ediție din România a Marșului pentru viață intitulat „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

După o săptămână de pregătire corespunzătoare, copiii Grupului de cateheză parohial „Buna Vestire” – coordonat de către Pr. paroh Aurel Cîrlan, împreună cu Pr. Mihai-Flavius Balaban şi Pr. Marian Gliga – au primit Taina Spovedaniei, iar in cadrul Sfintei Liturghii au primit Taina Sfintei Împărtăşanii.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, preoţii şi credincioşii prezenţi la slujbă au primit vizita elevilor claselor Pregătitoare D (prof. învăţământ primar Delia-Georgeta Costea), a IV-a C (prof. învăţământ primar Mihaela Bostan) şi a IV-a F (prof. învăţământ primar Daniela Săndulache), iar eleva Lazăr Mălina din clasa a VIII-a A (diriginte, prof. Mirela-Nela Cîrlan) – Școala Gimnazială ,,Mihai Drăgan” Bacău – a susținut un recital de cântece închinate Sfintei Cruci. Toți copiii au primit în dar Cruci pe care le-au purtat în procesiune, în jurul bisericii.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a mulţumi lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi de a cinsti Sfânta Cruce, semnul iubirii dintre noi și semnul iubirii lui Dumnezeu pentru noi.