Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Proiectul „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!” în Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” Bacău

Miercuri, 28 aprilie 2021, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” Bacău, cu sprijinul Asociaţiei „Treime de Arhierei” din Bacău a finalizat o colectă cu produse alimentare, venind în sprijinul copiilor aflaţi în grija Fundaţiei „Episcop Melchisedec” din Roman (coordonată de către monahia Dionisia Şchiopu), a persoanelor vârstnice din cadrul Asociației Creștine de Caritate și Ajutor „Ovidenia Bacău 2005 (coordonată de către părintele Ovidiu Radu) şi a persoanelor cu afecţuni Covid-19 internate în Spitalul „Sfânta Maria” Bacău.

Această acţiune social-filantropică face parte din proiectul „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!” desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în cadrul Sectorului Social-filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului prin intermediul Protopopiatului Bacău pe întreaga perioadă a Postului Mare.

Părintele paroh Aurel Cîrlan împreună cu preoţii slujitori Marian Gliga şi Mihai-Flavius Balaban au dat dat curs îndemnului IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, aducând un sprijin moral și material copiilor, vârstnicilor şi persoanelor aflate în situații de risc, oferind pe lângă produsele alimentare de bază (legume, fructe, făină, zahăr, ulei, bulion etc.), aşternuturi pentru paturile din spital şi produse pentru igienă.

În semn de prețuire și motivare pentru cadrele medicale implicate în lupta cu pandemia de COVID-19, la icoanele dăruite pentru fiecare salon din cadrul Spitalului „Sfânta Maria” Bacău încă de la începutul funcţionării sale, au fost adăugate de această dată, pentru folosul duhovnicesc, o parte din cărţile Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. (Pr. B.M.F)