Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

„Duminica recoltei” şi campanie de ajutorare a familiei părintelui Marius-Gabriel Bărăscu

Duminică, 18 august 2019, Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău a finalizat o colectă de alimente ce vor fi donate copiilor aflaţi în grija Fundaţiei „Episcop Melchisedec” Roman. Această iniţiativă intitulată sugestiv „Duminica recoltei” urmează a fi desfăşurată în fiecare an, cu sprijinul preoţilor şi credincioşilor Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău, în duminica de după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Tot în această zi a fost finalizată şi colecta de bani pentru sprijinul familiei părintelui Marius-Gabriel Bărăscu, decedat în urma unui tragic accident rutier.

La sfârşitul Sfintei Liturghii din Duminica a IX-a după Rusalii, săvârşită în Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău, preoţii slujitori împreună cu credincioşii prezenţi la slujbă, au rostit rugăciunea care se face atunci când se aduce pârga de poame. Aceste prinoase au fost binecuvântate şi urmează a fi donate copiilor aflaţi în grija Fundaţiei „Episcop Melchisedec” din Roman.

Tot în această duminică, Asociaţia „Treime de Arhierei” Bacău a finalizat colecta de bani ce s-a făcut pentru a veni în sprijinul familiei părintelui Marius-Gabriel Bărăscu, decedat în urma unui tragic accident rutier, în data de 7 august 2019. Răspunzând iniţiativei şi apelului făcut de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Asociaţia „Treime de Arhierei” a colectat suma de 3.000 de lei, care urmează a fi depusă în contul soţiei şi a celor patru copii ai părintelui Marius-Gabriel Bărăscu. Tot în semn de solidaritate, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” şi Asociaţia „Treime de Arhierei” din Bacău se angajează ca timp de un an să vireze lunar în contul acestei familii greu încercate suma de 300 lei.

Pe această cale, Asociaţia „Treime de Arhierei” şi preoţii Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” din Bacău aduc mulțumiri tuturor celor care se implică în activităţile social-filantropice, în mod special celor care au contribuit la susținerea familiei părintelui Marius-Gabriel Bărăscu, rugând pe Milostivul Dumnezeu să dăruiască tuturor sănătate, pace, spor și ajutor în toate cele ce sunt de folos.