Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

„Vânătoare de comori” în Grădina Sfinţilor Trei Ierarhi din Bacău

În Duminica Paştilor, după Vecernia zilei de Luni din Săptămâna Luminată, numită şi „A doua Înviere”, grădina bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău s-a umplut de copilaşi. Plini de entuziasm, aceştia au pornit la vânătoare de ouă de ciocolată, care, aşa cum a afirmat părintele paroh Aurel Cîrlan, „au fost ascunse cu dibăcie de către îngeraşi” în timp ce copiii se aflau în biserică împreună cu părinţii sau bunicii lor.

Micii detectivi veniţi la strâns de „comori” au răscolit toată curtea bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” pentru a găsi iepuraşii şi ouăle de ciocolată ascunse în copaci sau printre tufele de flori. Această acțiune a fost o încântare nu numai pentru cei mici, care s-au ales cu multă bucurie şi ciocolată, dar şi pentru cei mari, întrucât bunătăţile au fost împărţite şi mâncate în familie, toţi fiind câştigători de fapt, aşa cum a afirmat una dintre mămicile prezente: „am avut parte de o zi minunată şi plină de surprize, fericirea se poate vedea pe chipul tuturor copiilor”.

Activitatea aceasta cu tematică pascală, numită „Vânătoare de comori în grădina Sfinţilor Trei Ierarhi”, a fost pregătită de către membrii şi voluntarii Asociaţiei „Treime de Arhierei”, cu sprijinul preoţilor parohiei „Sf. Trei Ierarhi”, având numeroase valenţe educative şi recreative. Cu toţii, mici şi mari, aştepăm cu nerăbdare startul la vânătoarea de bunătăţi ce va fi dat şi anul viitor! (Pr. Flavius Balaban)