Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Zile de urcuş duhovnicesc în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

În perioada 25-30 ianuarie 2019, Parohia Sfinţii Trei Ierarhi din Bacău şi-a sărbătorit hramul, prilej de aleasă bucurie duhovnicească şi „urcuş spiritual” destinat nu doar enoriașilor, ci tuturor credincioșilor băcăuani. Cu acest prilej, având binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost adusă spre închinare racla cu sfintele moaște care se află în patrimoniul Catedralei arhiepiscopale „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman.

Vineri, 25 ianuarie 2019, la orele 18.00, o delegaţie condusă de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Andrei Ioniţă, a adus racla cu sfintele moaşte de la Roman, care a fost întâmpinată de către PC Părinte Protoiereu Costică Busuioc, împreună cu un sobor de preoţi băcăuani.

Momentul central în cadrul „Zilelor Parohiei Sf. Trei Ierarhi” din anul 2019 a fost prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, care a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, duminică, 27 ianuarie, împreună cu un sobor de preoţi şi arhidiaconi. Răspunsurile la strană au fost date de către Corala „Parascheví” a Catedralei arhiepiscopale din Roman.

Miercuri, 30 ianuarie 2019, la Sfânta Liturghie a sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi – ocrotitorii Bisericii şi ai Parohiei – protia în slujire a avut-o Preacuviosul Părinte Nicolae Dănilă, stareţul Mănăstirii Giurgeni, care a ţinut un cuvânt de învăţătură despre viaţa şi realizările măreţe ale acestor „trei corifei ai Ortodoxiei”.

Pr. paroh Aurel Cîrlan împreună cu Pr. slujitor Mihai-Flavius Balaban şi Pr. slujitor Marian Gliga dau Slavă Bunului Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra poporului binecredincios, aducând alese mulţumiri IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru arhiereştile binecuvântări, prezenţa întru slujire şi cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor. De asemenea, gândurile de mulţumire se îndreaptă către PC Părinte Protoiereu Costică Busuioc pentru sprijinul şi prezenţa sa la acest eveniment, preoţilor slujitori, arhidiaconilor, membrilor Coralei „Parascheví”, tinerilor ASCOR Bacău, precum şi tuturor celor care s-au unit prin rugăciune în acest urcuş duhovnicesc, bucurându-se de harul lui Dumnezeu şi prezenţa sfinţilor Săi.