Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Examen de capacitate preoțească organizat în Eparhia Romanului și Bacăului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, astăzi, 23 octombrie, a fost organizată la Centrul eparhial de la Roman sesiunea de toamnă a Examenului de capacitate preoțească.

Astăzi, 23 octombrie 2017, la Centrul eparhial de la Roman a fost organizată sesiunea de toamnă a  examenului de Capacitate preoțească pentru candidații absolvenți de studii superioare de teologie, care doresc să primească Taina Hirotoniei.

După testarea psihologică, cei cinci candidați înscriși au susținut probele scrise și orale, apoi, în Sala de ședințe a Consiliului Adunării Eparhiale, a avut loc întâlnirea acestora cu Ierarhul.

Conform Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, examenul de capacitate preoțească este absolut necesar în vederea candidării pentru un post clerical vacant în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Din Comisia examinatoare, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, au făcut parte preacuviosul părinte arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ, în calitate de director metodologic, preacuviosul părinte arhimandrit Serafim Huzdup, exarh eparhial, pentru disciplina Liturgică, părintele consilier eparhial Adrian Ciobanu, pentru disciplina I.B.O.R, părintele iconom stavrofor Ioan Vadana, pentru disciplina Legislație, părintele prof. dr. Eduard Cozma, pentru disciplina Dogmatică, părintele arhidiacon Vlad Samoilă, pentru Exegeza biblică și părintele iconom stavrofor Aurel Cîrlan, pentru proba psihologică.

Un moment important al acestui examen a fost întâlnirea candidaților cu Ierarhul, unul dintre scopuri fiind acela de a-i cunoaște personal pe absolvenții institutelor teologice de învățământ superior și a verifica gradul chemării lor pentru preoţie, precum și disponibilitatea acestora de a răspunde noilor provocări ale vieții pastoral-misionare contemporane.

În cadrul acestei întâlniri, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit candidaților despre importanța slujirii pastorale, adresându-le totodată și câteva sfaturi necesare în misiunea pe care un preot o desfășoară în comunitatea încredințată.

Rezultatele obținute de candidați vor fi afișate astăzi, 23 octombrie la avizierul Centrului eparhial.