Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău în pelerinaj la mănăstirile din Nordul Moldovei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de 24 iulie 2017, parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău în colaborare cu câțiva credincioși, a organizat o excursie pentru copiii de la Complexul de Servicii ,,Familia mea” din Roman, la mănăstirile Bistrița, Pângărați – Neamț şi stațiunea turistică Cheile Bicazului. Copiii au avut bucuria și șansa de a vizita aceste obiective pentru prima data în viața lor, iar pe parcursul pelerinajului s-au rugat, au cântat și s-au minunat de frumusețile naturii.

Aceeaşi bucurie au avut-o și credincioșii parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău în zilele de 31 iulie și 1 august a.c., mergând în pelerinaj, vizitând şi rugându-se la mănăstirile din Nordul Moldovei.

Pr. Marian Gliga, slujitor la parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău”, a însoțit credincioşii în aceste minunate și binecuvântate zile, transportul fiind asigurat de către Agenția de Turism „Meteora Tour” din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Obiectivele vizitate au fost următoarele: Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Roman (pelerinii s-au închinat la sfintele moaşte), mănăstirea Cămârzani, Catedrala „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava (pelerinii s-au închinat la moaştele Sfântului Ioan cel Nou), mănăstirile Dragomirna, „Sf. Leontie” de la Rădăuți, Putna, Sucevița, Moldovița, Voroneț şi Gura Humorului.

Bucuria pe care au trăit-o unii dintre credincioși a fost aparte datorită faptului că pentru aceştia a fost prima dată când au păşit pragul acestor mănăstriri, dobândind experiență duhovnicescă şi simțind fiecare în sufletul său binecuvântarea și harul lui Dumnezeu.

(Pr. Marian Gliga)