Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Copiii parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău sunt „pentru viaţă”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, în data de 21 martie a.c., 17 elevi din cadrul Şcolii gimnaziale „Mihai Drăgan” din Bacău, însoţiţi de către doamna profesor de religie Mirela Cîrlan, au vizitat biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”.

Aceşti copii au venit de fapt într-o vizită de lucru, deoarece au participat la un atelier în care au desenat atât pe hârtie cât şi pe asfalt, scriind mesaje în sprijinul mamelor şi al copiilor, de susţinere a familiei şi de perpetuare a vieţii, arătând astfel „importanța și sensul creștin al vieții umane”. La sfârşitul întâlnirii, surprinzătoare a fost ideea celor mai tineri mărturisitori „pro-vita” de a se fotografia sub Sfânta Cruce a Catedralei Arhiepiscopale din Roman, purtând toţi cruci în mâini, întrucât după cum bine se ştie Sfânta Cruce mai este numită şi „Pomul Vieţii”.

Mesajele şi desenele realizate de copii vor fi purtate la „Marşul pentru viaţă” de către participanţii parohiei „Sf. Trei Ierarhi”, fiind însoţiţi de către PC pr. paroh Aurel Cîrlan, pr. Marian Gliga şi pr. Flavius Balaban. Acest marş va fi organizat în oraşul Bacău pe 25 martie 2017 de către Asociaţia Studenţi pentru viaţă, ediţia de anul acesta (a VII-a) lansând îndemnul Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!