Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Sfințirea locului pentru un așezământ social-cultural-duhovnicesc în municipiul Bacău

La biserica ”Sf Trei Ierarhi” din municipiul Bacău, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a pus astăzi piatra de temelie pentru un așezământ social-cultural-duhovnicesc patronat de Sfinții Martiri Brâncoveni.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a sfințit astăzi, 12 octombrie, locul unde se va ridica așezământul social-cultural-duhovnicesc al Parohiei ”Sf. Trei Ierarhi” din municipiul Bacău. Slujba a avut loc după Dumnezeiasca Liturghie oficiată în sfântul locaș de către un sobor de preoți băcăuani, sub protia părintelui arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului. Patronat spiritual de Sfinții Martiri Brâncoveni, viitorul așezământ va oferi consultanță psihologică și duhovnicească pentru tineri și va constitui ”un spațiu pentru activități cu elevii din parohie, dar și pentru socializarea între persoanele vârstnice”, după cum a precizat preotul Aurel Cârlan, parohul bisericii. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Săptămânii duhovniceşti „Hristos şi sfinții – modele de educație a tinerilor”,  care se derulează în perioada 10-14 octombrie la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău.

[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”Sfințirea locului pentru un așezământ social-cultural-duhovnicesc în municipiul Bacău”]