Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Hramul bisericii ”Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Bacău

În ziua de serbare a Sfinților Trei Ierarhi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit Dumnezeiasca Liturghie la biserica din municipiul Bacău ce poartă hramul celor trei mari învățători ai Bisericii noastre.

Sărbătoarea zilei de 30 ianuarie a adunat în rugăciune sute de credincioși din zona de nord a municipiului Bacău, la biserica ai cărei patroni spirituali sunt  Sfinții Trei Ierarhi. Aceștia s-au rugat alături de ÎPS Ioachim în sfântul locaș, unde au fost aduse spre închinarea credincioșilor moaștele Sfântului Antipa de la Calapodești și veșmântul Cuvioasei Parascheva de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. În conformitate cu rânduiala tradiției, la orele dimineții, un sobor de preoți şi diaconi, împreună cu tinerii parohiei, l-au întâmpinat pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim cu pâine și sare, după care, ierarhul a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie şi a binecuvântat pe credincioşii prezenți. În cuvântul rostit la sfârşitul slujbei, ierarhul a vorbit celor prezenți despre cei trei ierarhi, prezentându-i ca modele pentru creștinii de astăzi, despre virtuțile prin care ei au rămas în memoria creștinătății, constituind de fapt un triptic al viețuirii creștine contemporane. „Puterea de pătrundere a minții, de cunoaștere a Tainei Celui nevăzut, necesitatea mărturisirii în fața semenilor a prezenței  dinamice a lui Dumnezeu în om  și manifestarea filantropică a credinței și iubirii din lăuntrul ființei noastre față de semeni sunt trei virtuți indispensabile pentru creștinul din toate timpurile, însă ele ne duc cu mintea și la cei trei ierarhi care au rămas cunoscuți în memoria creștinătății după natura lucrării lor ca fiind mintea care cugetă cele înalte-Sfântul Grigorie, gura care propovăduiește prezența pronietoare a lui Dumnezeu -Sfântul Ioan, și mâna care lucrează iubirea milostivă a lui Dumnezeu- Sfântul Vasile”.

Sărbătoarea de astăzi a consemnat încheierea săptămânii de rugăciune și slujire continuă de la parohia ”Sf. Trei Ierarhi” din Bacău, unde s-au derulat în perioada 25-30 ianuarie evenimente cultural-duhovnicești sub genericul „Familia creștină, icoană vie a lui Dumnezeu-Iubire”.

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”Hramul bisericii ”Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Bacău”]