Parohia Sfintii Trei Ierarhi

- BACĂU- 

Şcoala altfel…, la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi”

La Centrul ,,Buna–Vestire” – centrul de cateheză parohială al Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Protoieria Bacău, un grup de douăzeci de copii de la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Drăgan” a participat la activitatea „Şcoala altfel…”, unde li s-a vorbit despre Postul Mare, Perioada Triodului şi a Săptămânii celei Mari.

Noutatea acestei activităţi a fost că fiecare dintre aceste cateheze a fost tradusă şi în limba engleză de către doamna prof. Alina Drăgoi. De asemenea, copiii au vizionat şi anumite filme în limba engleză referitor la Perioada Postului Mare şi Sărbătoarea Sfintei Învieri a Domnului nostru Iisus Hristos.

„Pentru implicarea în cadrul acestui proiect şi sprijinul oferit, mulţumim în mod special doamnei prof. Olaru Nicoleta, director al Şcolii Gimnaziale „Mihai Drăgan”, doamnei prof. Moroi Irina, director adjunct al şcolii, doamnei prof. Drăgoi Alina şi doamnei prof. de Religie, Cîrlan Mirela” – a subliniat părintele paroh Aurel Cîrlan.

Aceste tipuri de activităţi se vor derula şi în perioada Penticostarului, continuând apoi cu proiectul „Sfinţii – prietenii copiilor”, pe întreg anul 2015, ne-a relatat preot paroh, Aurel Cîrlan.

Săptămâna 6-10 aprilie 2015 este dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare în cadrul programului național “Să știi mai multe, să fii mai bun!”, organizat de Ministerul Educației Naționale. În această săptămână cursurile nu se derulează conform orarului obișnuit al unității de învățământ, ci după un orar special.

Scopul programului este să implice toți elevii și cadrele didactice. Profesorii răspund intereselor și preocupărilor elevilor, le pun în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculum național. Este stimulată participarea la acțiuni cât mai diverse, în contexte non-formale.

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”Şcoala altfel…, la Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi””]